A Candida albicans széles körben elterjedt gombafaj. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt. A gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön és gyakran egyéb más szervi betegség tünetei mögé elbújva. Természetesen a tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott méreganyag. Tünetei: fáradékonyság, fáradtságérzet, ingerlékenység, gyomorégés, haspuffadás, gyakori felfázás, hólyaghurut, tartós hőemelkedés, csalánkiütés, élelmiszer-allergiák stb. Az alábbi teakeverék diétával kiegészítve segít a szervezetben a Candida gomba normál szintre csökkentését. A teakeverék összeállításánál fontos figyelembe venni az alap gyógynövények elkészítésének módozatát.
Főzet:
3 rész Lapacho kéreg,
2 rész Gyermekláncfű-gyökér,
2 rész Macskagyökér,
2 rész Kálmosgyökér,
1 rész Édesgyökér,
1 rész Kapormag (összetörve),
Forrázat:
3 rész Csalánlevél,
3 rész Kardamom (összetörve, vagy őrölve)
2 rész Aranyvessző,
2 rész Borókabogyó,
2 rész Cickafarkfű,
2 rész Mezei Zsurlófű,
2 rész Petrezselyem,
1 rész Pásztortáska,
A teakeverék elkészítésének módja:
Főzet: 2 evőkanál kéreg és gyökér keveréket egy liter vízzel kis lángon főzünk, majd lefedve 10 percen keresztül áztatjuk.
Forrázat: 2 evőkanál gyógynövénykeveréket leforrázunk a fentiekben leírtak alapján elkészített főzettel.
Fogyasztása naponta három alkalommal javasolt a tünetek fennállásáig, de minimum egy hónapig.