Candida elleni teakeverék

A Candida albicans széles körben elterjedt gombafaj.  Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt. A gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön és gyakran egyéb más szervi betegség tünetei mögé elbújva. Természetesen a tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott méreganyag.  Tünetei: fáradékonyság, fáradtságérzet, ingerlékenység, gyomorégés, haspuffadás, gyakori felfázás, hólyaghurut, tartós hőemelkedés, csalánkiütés, élelmiszer-allergiák stb. Az alábbi teakeverék diétával kiegészítve segít a szervezetben a Candida gomba normál szintre csökkentését. A teakeverék összeállításánál fontos figyelembe venni az alap gyógynövények elkészítésének módozatát.

Főzet:

3 rész Lapacho kéreg,

2 rész Gyermekláncfű-gyökér,

2 rész Macskagyökér,

2 rész Kálmosgyökér,

1 rész Édesgyökér,

1 rész Kapormag (összetörve),

Forrázat:

3 rész Csalánlevél,

3 rész Kardamom (összetörve, vagy őrölve)

2 rész Aranyvessző,

2 rész Borókabogyó,

2 rész Cickafarkfű,

2 rész Mezei Zsurlófű,

2 rész Petrezselyem,

1 rész Pásztortáska,

A teakeverék elkészítésének módja:

Főzet: 2 evőkanál kéreg és gyökér keveréket egy liter vízzel kis lángon főzünk, majd lefedve 10 percen keresztül áztatjuk.

Forrázat: 2 evőkanál gyógynövénykeveréket leforrázunk a fentiekben leírtak alapján elkészített főzettel.

Fogyasztása naponta három alkalommal javasolt a tünetek fennállásáig, de minimum egy hónapig.