Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2016 július 9-10

A kétnapos rendezvényt július 9-én 10.00-kor Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere nyitja meg. A rendezvény háziasszonya a hagyományokhoz hűen ismét Kertész Zsuzsa lesz. A szakmai program idén két helyszínen zajlik: a Nagysátorban és a Közösségi Házban.

Szabó Gyuri bácsi természetesen szombaton és vasárnap is tart majd előadást a Gyógynövénynapokon: szombaton a férfiakat érintő egészségügyi problémák gyógynövényes megelőzéséről és gyógyításáról, vasárnap pedig az idősek egészségvédelméről. A bükki füvesember lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta előadása azt járja körül, hogy mi okozza a betegségeinket, és mitől függ a gyógyulásunk. Gyuri bácsi és lánya egy közös előadást is tartanak majd arról, hogy milyen szerepet tölthetnek be a gyógynövények egy modern családban. Immár hagyomány, hogy a nyilvános tanácsadáson a bükki füvesember a látogatók egészségügyi kérdéseit válaszolja meg.

Kautzky Adrienn természetgyógyász az egyre többeket érintő ételintoleranciáról tart előadást. Dr. Vértesi Gabriella immunológus, főorvos az egészségtudatos életmód fontosságáról beszél, Dr. Sári Erzsébet belgyógyász, természetgyógyász pedig a testi betegségek lelki okait tárja fel. Árvai Nóra pszichológus az endometriózis kérdéskörét járja körül, de szól a női betegségek párkapcsolati hatásairól is. Varga Vivien kineziológus beavatja a látogatókat, hogyan segítheti a kineziológia a családi harmóniát, másnap pedig a női erőforrásokról ejt szót. Dr. Gelléri Julianna interdiszciplináris gyógyító a női és a férfi lét titkairól és az embriókori traumákról tart előadást, Kőrösi Gyula manuálterapeuta pedig a gyermektelenség lelki okait fedi fel. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vezetője azzal kapcsolatban ad tanácsokat, hogyan lehet cukorbetegként teljes életet élni. Kump Edina zöld életmód tanácsadóként a környezettudatos viselkedés, a hulladékmentes hétköznapok fontosságát népszerűsíti majd a Gyógynövénynapokon.

Részletes program>>>

Kép és szöveg forrása: programturizmus.hu