Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek ki brit tudósok

London- B?röregedést gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek b?rszerkezetét a 30 évesek szintjére „fiatalítani”.

    A brit szakemberek azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lelassítja a ráncok megjelenését és a b?r megereszkedését. Az Esthechoc nev? csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a véráramlást, megel?zve a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartva a b?rt.
    A 7,5 gramm csoki szelet annyi astaxanthint – az egyik leger?sebb antioxidáns – tartalmaz, amennyi egyetlen szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaó polifenolokat, mint 100 grammnyi feketecsokoládé. Ezek a
szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.
    Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négy heti fogyasztás után a résztvev?k vérében kevesebb gyulladásra utaló jel volt, és serkentette a véráramlást a b?rszövetekbe.
    „Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszín?en tartja – idézte Ivan Petyaevet, a Cambrdige-i Egyetem egykori kutatóját, a Lycotec biotech cég alapítóját a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.
    „A klinikai próbák során láttuk, hogy a gyulladás a b?rben elkezdett csökkenni, és a szöveteknek ebb?l el?nye származott. 50-60 éves embereken próbáltuk ki, és azt találtuk, hogy a b?rt visszahozta a 20-30 évesek szintjére. Azaz javítottunk a b?r élettanán.” – magyarázta Petyaev.
    Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készít?i szerint még cukorbetegek számára is biztonságos.
    Árát még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jöv? hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit nev? londoni élelmiszer innovációs csúcstalálkozón. 
http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11423029/Anti-ageing-chocolate-which-reduces-wrinkles-developed-by-Cambridge-University-spin-off.html

(MTI)